Nederlandse rechter verbiedt verkoop smartphones van Samsung

· 5 reacties


De rechtbank in Den Haag heeft de verkoop van Android-toestellen van Samsung die op Android 2.3 draaien verboden. Het verbod gaat half oktober in, en geldt niet voor de tablet van Samsung. De Samsung-smartphones maken inbreuk op een patent van Apple.

Doordat de distributie van smartphones van Samsung via Nederland verloopt, kan de Nederlandse rechter een verbod opleggen dat heel Europa raakt. Het verbod geldt voor de Galaxy S II, Galaxy S en Galaxy Ace. De SII is op dit moment het populairste mobiele toestel in Nederland. De kans dat het toestel ook na oktober te koop is, is aanmerkelijk. Het gaat om een patent dat geschonden wordt in Android, maar met een firmwareupdate op te lossen kan zijn.

2011229 2011220 justitie denhaag
Het paleis van justitie in Den Haag

Apple en Samsung voeren al langere tijd een juridische strijd, die wordt uitgevochten in rechtbanken wereldwijd. Onlangs kwam het conflict naar Nederland in een rechtszaak over de nieuwe tablet van Samsung, de Galaxy Tab 10.1. In die zaak moet de rechter nog uitspraak doen. Samsung en Apple spraken af niet te proberen een verbod op elkaars producten te eisen, totdat de rechter met zijn oordeel kwam.

Bron: Webwereld.nl


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel