RIM komt met nieuwe BlackBerry Curve 9360


RIM heeft een nieuwe BlackBerry aangekondigd, de Curve 9360. Daarnaast liet het bedrijf in dezelfde serie twee nieuwe toestellen zien, die waarschijnlijk niet voor de Nederlandse markt bestemd zijn.

De Curve 9350 is de CDMA-versie van de 9360, en de 9370 is een zogenaamd 'worldphone', die beide standaarden ondersteunt. De opvolger van de Curve 9300 heeft een 800 Mhz processir en 512 MB intern geheugen. De telefoon draait op de laatste versie van het BlackBerry OS, versie 7. De camera heeft een upgrade naar 5 megapixels gekregen, en het toest is uitgerust met WiFi, Bluetooth GPS én NFC.

Curvegr

Mike Lazardis, de CEO van RIM, liet in een verklaring weten niet zozeer te mikken op gebruikers van andere smartphoneplatformen zoals Android, maar op featurephone gebruikers, die met de nieuwe Curve de overstap naar een smartphone kunnen maken. Ook bestaande Curve-gebruikers behoren tot de doelgroep. RIM hoopt dat zij de overstap naar een nieuwer model willen maken. De Curve 9630 ligt in september in de winkel.



Praat mee over dit artikel