Eerste BlackBerry-smartphone met QNX gespot


Dat er BlackBerry's met QNX in aantocht zijn is al langer bekend, maar de eerste foto's van een toestel duiken nu ook op. De foto's die afkomstig zijn uit China, zijn erg onscherp. Ondanks de slechte kwaliteit is wel te zien welke kant RIM op wil gaan.

QNX is een nieuw besturingssysteem van RIM. De tablet van de fabriktant, de PlayBook, draait hier al op. Het nieuwe QNX moet voor veel verbeteringen gaan zorgen, met name de hoeveelheid apps zal een boost krijgen.

Volgens verschillende bronnen werd de afgelopen tijd duidelijk dat QNX ook voor de BlackBerry-smartphone beschikbaar zal komen. Ook zal hierbij een compleet nieuwe lijn worden ingezet in vormgeving. Uit de foto's blijkt ook wel dat RIM een veel strakkere kant op wil met het design. Toestellen waarop QNX draait kunnen Android-applicaties draaien. Dit zorgt voor een veel groter aanbod in apps, in vergelijking met wat de BlackBerry AppWorld nu biedt. Op de PlayBook werkt dit nog niet, maar hoogst waarschijnlijk komt die mogelijkheid er snel aan, RIM meldt dat er hard aan gewerkt wordt.

Blackberry qnxphone

Qua hardware is er nog zeer weinig bekend. Erg waarschijnlijk is, dat het toestel op de foto's nog aangepast gaat worden in vormgeving. Het toestel is nog erg hoekig, maar ook redelijk kil in elkaar gezet. Dit toestel zal dus naar alle waarschijnlijkheid vooral gebruikt worden om de software op het apparaat te testen. Er een is grote kans dat de hoofdlijnen die gebruikt zijn bij het ontwerp behouden blijven.

Bron: Intomobile.comPraat mee over dit artikel