Acer kondigt “betaalbare” Liquid X1 aan met octacore-processor


Acer heeft weer een nieuwe Liquid-telefoon uitgebracht, ditmaal met een 'acht koppen tellende' processor. En ondanks die overvloed aan rekenkracht moet het toestel wel scherp geprijsd zijn. Of het toestel echter ooit naar Europa komt is nog maar de vraag.

Acer kondigde de Liquid X1 namelijk alleen aan in Taiwan en een persbericht buiten Taiwan hebben wij nog niet gezien. Jammer misschien want deze 5,7 inch grote Android-smartphone heeft flink wat in petto voor ons. Wat te denken van een 1,7 GHz octacore-processor van MediaTek (de MT6592) met 2 GB aan RAM en een 13 megapixel camera met f/1.8 aperture?

Het toestel heeft zelfs ondersteuning voor 4G (categorie 4) en schiet razendsnel foto's in 0,3 seconden. En dat alles in een behuizing wat slechts 160 gram weegt. Nadeel is dus wel dat het nog maar de vraag is of Acer de Liquid X1 buiten Taiwan gaat uitbrengen. Ondanks het mooie filmpje met engelse taal wat ze ervan gemaakt hebben. We houden hem in ieder geval nog even voor je in de gaten.Praat mee over dit artikel