Firmware Update Friday - Week 31

· 3 reacties


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een firmware update voor de Sony Xperia Z Ultra, Xperia ZR, Samsung Galaxy S4, Galaxy S II Plus, Asus PadFone en de BlackBerry Z10, Q10 en Q5.

Sony Xperia Z Ultra - v14.1.B.0.471

Nog maar net aangekondigd, en hier zelfs nog niet eens verkrijgbaar, maar de grote Xperia Z Ultra heeft nu al z'n eerste update binnen. Het gaat om een zeer kleine update waarvan niet bekend is wat voor wijzigingen hij met zich mee brengt. De Android-versie blijft op 4.2.2 staan. Voor wie een exemplaar van de Z Ultra heeft weten te bemachtigen, je zult je toestel aan de computer moeten hangen om de update binnen te halen.

Sony Xperia ZR - v10.3.1.A.0.244

Werden de Xperia Z en ZL eerder al van Android 4.2.2 voorzien, nu is het de beurt aan de Xperia ZR. Naast een nieuwe Android-versie krijg je met deze update diverse bugfixes en verbeteringen. Zo start het toestel sneller op uit de slaapstand, lopen diverse grafische animaties nu soepeler en wordt zelfs het 3G-signaal versterkt. Stuk voor stuk dingen die de moeite waard zijn om de update binnen te halen dus.

Samsung Galaxy S4 - I9505XXUBMGA

Ook een update voor de Galaxy S4, het vlaggenschip van Samsung. De update doet niets met de Android-versie maar er zijn wel verschillen merkbaar. Zo is de notificatiebalk in het homescherm transparant geworden en zijn hier en daar iconen vernieuwd. Volgens de details verbeterd de update de stabiliteit. De update komt Over-The-Air binnen en weegt ruim 370 MB.

Samsung Galaxy S II Plus - Android 4.2.2

Ook een mooie update voor de Galaxy S II Plus deze week. Naast al het goeds uit Android 4.2.2 krijg je verbeterde performance en lock screen widgets. De update is FOTA of via KIES binnen te halen.

Asus PadFone - 10.2.4.1

Ook een update deze week voor de eerste Asus PadFone. Update 10.2.4.1 brengt verbeterde stabiliteit aan in de telefoon- en tablet-modus, een stabielere WiFi en Bluetooth-verbinding en een verbeterde e-mailfunctie. Toch leuk dat Asus ook nog om haar oudere toestellen denkt.

BlackBerry Z10, Q10 en Q5 - 10.1.0.4181

Tot slot een kleine onderhoudsupdate voor BlackBerry 10-apparaten zoals de Z10, Q10 en Q5. Volgens de officiële changelog brengt update verbeteringen aan in de BlackBerry Hub, BlackBerry World en BlackBerry Balance. Gebruikers melden dat schakelen tussen e-mails in de Hub nu middels een swipe kunnen en op de Q10 het eerst ongelezen bericht bereikt kan worden door op de "u" te klikken. Er zijn echter ook gebruikers die melden dat sommige sms'berichten zijn verdwenen. Voorzichtigheid is dus geboden met deze update.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel