Nokia in VS alleen verder met Windows Phone


De Finse mobieletelefoon-fabrikant Nokia stopt in de Verenigde Staten met het verkopen van featurephones en smartphones met Symbian. Het bedrijf gaat alleen verder met de verkoop van toestellen van Windows Phone.

Dat Symbian steeds minder populair wordt, is bekend. Aan de andere kant van de oceaan gaat het echter nog slechter met telefoons met dit OS dan in Europa. De verkoop van Symbian-toestellen is daar marginaal. Chris Weber, de directeur van de Amerikaanse afdeling van Nokia, meldt dat in een vraaggesprek met Ina Fried van het blog All Things D. er is geen sprake van langzaam uitfaseren: zodra toestelen met Windows Phone in de winkel liggen stopt het bedrijf met Symbian en toestellen die draaien op S40.

2011194 1200 nokia with windows phone concept 2

In Europa wil Nokia op termijn ook stoppen met het leveren van toestellen die op Symbian draaien. De ontwikkeling van het OS werd onlangs overgedaan aan consultancy-bedrijf Accenture. In het contract dat daarbij gesloten werd, is afgesproken dat Symbian tot 2016 ondersteund wordt. Nederlandse kopers van één van de toestellen die op Symbian draaien hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Bron: Allthingsd.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel