iOS 5 voor iPhone krijgt jailbreak

· 3 reacties


Hoewel iOS 5 nog in het beta-stadium verkeert, is de jailbreak voor het OS van Apple al binnen. Handige hackers wisten een manier te vinden om de beveiliging van het OS van de iPhone te omzeilen.

Belangrijkste reden waarom je zou kunnen overwegen om een JailBreak te doen, is de beschikbaarheid van alternatieve App Stores zoals Cydia. Nadat je de iPhone hebt geroot, ben je wel de garantie kwijt. De oplossing die nu is uitgekomen, redsn0w 0.9.8b5, werkt alleen via USB-tethering, en doet het bovendien niet op de iPad 2. Hackers zullen ondertussen doorgaan om ook een makkelijke jailbreak mogelijk te maken.

Ios 5 jailbreak 2

De ontwikkelaars van redsn0w en andere unlock-oplossingen zijn in een voortdurende strijd met Apple. De versie van iOS 5 die op dit moment beschikbaar is, is een beta. Apple zal z’n uiterste best doen om ervoor te zorgen dat het gat dat nu gevonden is bij de definitieve release weer gedicht is. Naar verwachting wordt iOS 5 in september vrijgegeven. De iPhone 5 wordt dan waarschijnlijk ook gepresenteerd.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel