Fairphone kondigt flink verbeterde Fairphone 3 aan


Het Nederlandse Fairphone heeft voorafgaand aan de IFA-consumentenbeurs in Berlijn haar volgende eerlijke telefoon gepresenteerd; de Fairphone 3. Het toestel is weer een stuk groter dan z'n voorganger, met nieuwe functies en modernere specs. Uiteraard is hij nog altijd zelf te repareren en bestaat hij grotendeels uit eerlijke materialen.

De voorganger van de Fairphone 3 was alweer een paar jaartjes oud en dat was hem helaas ook aan te zien. Deze derde iteratie oogt modern dankzij een redelijk randloos 18:9 scherm. Gevolg is wel dat hij een stuk groter is. Het nieuwe uiterlijk heeft geen gevolgen voor de repareerbaarheid. Die is nog altijd uitstekend. Je kunt met de meegeleverde schroevendraaier de Fairphone 3 zelf uit elkaar halen en onderdelen vervangen.

Fairphone 3
De Fairphone 3 is gemaakt van Fairtrade goud

Momenteel biedt Fairphone 7 verschillende onderdelen aan; van de achterkant, camera, speaker tot aan het beeldscherm. Uiteraard is de batterij van 3000 mAh ook verwijderbaar en een nieuwe is zo besteld en geplaatst. Ieder component is zoveel mogelijk van eerlijk gewonnen of gerecyclede materialen gemaakt. Naast een schroevendraaier komt de Fairphone 3 met een gratis bumper en een snelstartgids. Een oplader, kabel of koptelefoon zit niet in de doos. Fairphone gaat er van uit dat je die al wel in huis hebt.

Fairphone 3 specificaties

Qua specs gaat de Fairphone 3 er flink op vooruit. Achterop zit ditmaal een 12 megapixel camera met f/1.8 lens, 4K-video en snelle PDAF-autofocus. Voorop maakt Fairphone gebruik van een 8 megapixel camera met f/2.0 lens. Daarmee lijken de camera's op papier het flink beter te doen in het donker. Het toestel draait stock Android 9.0 op een Qualcomm Snapdragon 632-processor met 4 GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen is 64 GB groot en kan uitgebreid worden met geheugenkaartjes. De Fairphone 3 is Dual SIM en slikt daarmee tot 2 nanoSIM-kaarten. Opladen gaat ditmaal via een USB C-kabel en kan extra snel dankzij de ondersteuning voor snel opladen.

De Fairphone 3 is vanaf vandaag als pre-order beschikbaar voor een verkoopprijs van € 450. De eerste exemplaren worden eind september naar klanten verscheept. Vooralsnog is het toestel alleen verkrijgbaar met een donker transparante achterkant.


Prijsvergelijker Fairphone 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Dark Translucent Refurbished
€ 291,99 € 295,98   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Fairphone 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel