Samsung kondigt krachtiger Galaxy Watch 4 en 4 Classic aan


Samsung heeft tijdens Galaxy Unpacked naast enkele foldables ook een tweetal nieuwe horloges getoond. De Galaxy Watch4 en Watch4 Classic zijn misschien wel de grootste update die het bedrijf ooit uitbracht.

Samsung en Google hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is een geheel nieuw platform genaamd Wear OS. Samsung past hier bovenop een eigen schil toe; One UI Watch wat grote gelijkenissen vertoond met One UI voor smartphones. Gevolg is niet alleen een betere samenwerking met je Samsung Galaxy-telefoon, maar het is bovendien veel sneller.

Samsung Galaxy Watch4 series
De nieuwe Galaxy Watch4 serie

Scrollen op de Galaxy Watch4 en Watch4 Classic gaat nu veel vloeiender. Dit komt niet alleen door nieuwe software. De ingebouwde processor, de Exynos W920, is gebaseerd op 5nm, heeft een 20% snellere CPU en een 10x snellere GPU. Vooral grafisch zijn er dus flinke stappen gezet.

Uitgebreide gezondheidsfuncties

Op het gebied van gezondheid kan de Watch4-serie diverse functies monitoren. Of je nou een workout doet of aan het slapen bent, de Watch4 kan het bijhouden. De nieuwe 3-in-1 BioActive sensor kan gelijktijdig je bloeddruk, je hartslag en zuurstofsaturatie meten. De Samsung Health Monitor-app maakt al deze informatie vervolgens inzichtelijk.

Samsung Galaxy Watch4 health
Verbeterde health-functies op de Watch4

Gekoppeld met je smartphone kan de Watch4 nu ook snurken detecteren of slaapapneu herkennen. Mocht hij dit herkennen dan kan hij aanwijzingen geven om dit te voorkomen. Het doel is om uitgeruster wakker te worden.

Watch4 en Watch4 Classic

Van de Watch4-serie komen 2 varianten uit; een moderne Watch4 en een meer klassiek vormgegeven Watch4 Classic. Beide varianten komen in twee formaten uit. De Watch4 in een 40 en 44mm behuizing, de Watch4 Classic in een iets grotere 42 en 46mm.

Samsung Galaxy Watch4 vs Watch4 Classic
De Watch4 naast de Watch4 Classic

De horlogekast van de Watch4 is gemaakt van aluminium, de Watch4 Classic is van roestvrijstaal. Een ander verschil is dat de Classic is voorzien van een draaibare ring. Los van het formaat, schermformaat en batterijcapaciteit beschikken alle varianten over dezelfde specificaties.

Beschikbaarheid en verkrijgbaarheid

De gehele Watch4-collectie ligt 27 augustus in de winkel maar Samsung accepteert nu al bestellingen. Prijzen van de Galaxy Watch4 starten vanaf €269 voor de 40mm versie, de 44mm versie kost €299. De Watch4 Classic met roterende bezel is duurder. De Watch4 Classic 40mm kost €369, de 44mm versie zelfs €399.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch 4 40mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Pink Tweedekans
€ 129,00 € 129,00   Bekijk
Belsimpel
Black
€ 138,95 € 138,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
Black
€ 179,95 € 179,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel