Samsung onthult waterdichte Galaxy Z Fold 3 met S Pen-ondersteuning


Samsung heeft zojuist de langverwachte Galaxy Z Fold 3 5G onthuld. Deze nieuwe generatie opvouwbare telefoon krijgt een duurzamer ontwerp wat bestand is tegen water en bovendien de eerste foldable is die overweg kan met de S Pen. De toekomst is opvouwbaar.

De Galaxy Z Fold 3 oogt sterk op z'n voorganger maar kent tal van verbeteringen. Eén daarvan is een waterbestendige IPX8-behuizing. Die behuizing is dankzij een combinatie van 'Armor Aluminium' en 'Gorilla Glass Victus' nu nog sterker. Ook het scharnier is verbeterd. Zo is de 'Hideaway Hinge' voorzien van kortere borstels om stof en vuil beter buiten de deur te houden.

Samsung Galaxy Z Fold 3
De langverwachte Galaxy Z Fold 3

Het scherm van de Fold3 is daarnaast beter bestand tegen krassen door gebruik te maken van een nieuw soort toplaag. Deze polyethyleentereftalaat beschermlaag is 80% krasbestendiger. Dat was een vereiste om ondersteuning voor de S Pen in te bouwen. De Fold 3 is de eerste die met de pen overweg kan.

S Pen Fold Edition & S Pen Pro

Samsung introduceert twee verschillende varianten; de 'S Pen Fold Edition' en de 'S Pen Pro'. Die laatste is voorzien van Bluetooth en werkt daardoor ook als afstandsbediening. Beide pennen hebben een punt die zich intrekt als er teveel druk wordt uitgeoefend. Het gebruik van andere pennen wordt daarom sterk afgeraden.

Samsung Galaxy Z Fold 3 met S Pen
Voor het eerst geschikt voor S Pen

Eerste Galaxy met Under Display Camera

Een andere innovatie die geïntroduceerd wordt bij de Galaxy Z Fold 3 is een selfiecamera onder het scherm. Deze 'Under Display Camera' is wel zichtbaar, ook wanneer het 7,6 inch Infinity Flex-scherm in gebruik is maar het is niet meer een volledig zwart gat. De schermhelderheid is met bijna 30% verhoogd en kent net als het 6,2 inch grote scherm buitenop een hoge 120Hz verversingssnelheid.

Op softwaregebied wordt de Samsung Galaxy Z Fold 3 uitgerust met verbeteringen aan Multi-Active Window, App Pair en de Taskbar om nog beter te kunnen multitasken. Het grote scherm moet hierdoor nog beter tot z'n recht komen. Verwacht de Z Fold3 in de kleuren Phantom Black, Phantom Green en Phantom Silver in de winkel.

Samsung Galaxy Z Fold 3 in Phantom Green, Phantom Black and Phantom Silver
Phantom Green, Phantom Black en Phantom Silver

Prijs en beschikbaarheid Fold 3

Prijzen starten vanaf € 1.799 en zijn weliswaar stevig te noemen maar liggen wel €200 lager dan destijds bij de Fold 2. Bestellen kan vanaf 11 augustus, de eerste exemplaren worden 20 augustus geleverd. Wie een pre-order plaatst krijgt een jaar lang Samsung Care+ dat scherm- en waterschade vergoed, €200 extra inruilwaarde en een gratis cover met daarin een S Pen ter waarde van €89.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
512 GB Phantom Green Refurbished
€ 638,99 € 642,98   Bekijk
Amazon
256 GB Phantom Black
€ 705,90 € 715,50   Bekijk
bol.com Partner
256 GB Phantom Silver
€ 924,95 € 924,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel