3 dingen die Samsung je niet vertelde over de Galaxy Z Fold 3


Samsung heeft eindelijk het verhaal van de Galaxy Z Fold 3 ontvouwt. Maar het blijkt dat ze ons niet alles hebben verteld. Vergelijken we de specificaties met die van z'n voorganger dan vallen ons 3 dingen op. We sommen ze hier voor je op.

Samsung Galaxy Z Fold3 in use
Welke dingen is Samsung "vergeten" te vertellen?

Er zijn altijd verschillen met een voorganger. Hoe klein ook. Je kunt ze onmogelijk allemaal benoemen, een introductie duurt nou eenmaal zo lang. Maar we kunnen ons voorstellen dat Samsung sommige verschillen niet wil benadrukken. Over anderen zijn we weer verbaasd dat ze nergens genoemd zijn.

1. Kleinere batterij

Om met de olifant in de kamer te beginnen. De Samsung Galaxy Z Fold 3 heeft een kleine batterij dan z'n voorganger. 4400 mAh tegenover 4500 mAh destijds in de Fold 2. Meestal zie je juist grotere batterij in een opvolger.

Samsung Galaxy Z Fold3 battery

Een reden waarom nu niet ligt mogelijk is het energiezuiniger maken van de processor. Die in de Fold 3 is gebaseerd op 5nm, de Fold 2 zit nog op 7nm. Hoe kleiner de transistoren hoe energiezuiniger. Samsung past bovendien een energiezuiniger scherm toe waardoor de batterijduur toch gelijk blijft. Geen reden voor paniek dus.

2. Lagere resolutie selfiecamera

De Z Fold3 is de eerste Galaxy-telefoon met een selfiecamera onder het scherm. Er was in de keynote ruim aandacht voor deze Under Display Camera. Maar kijken we naar de specificaties dan valt op dat de resolutie flink lager is; 4MP in plaats van 10MP eerder.

Samsung Galaxy Z Fold3 Under Display Camera

Selfies zullen hierdoor in theorie minder scherp zijn. Mogelijk weet Samsung dankzij kunstmatige intelligentie (AI) dit wel weer op niveau te brengen. De keuze voor een lagere resolutie heeft alles te maken met beperkingen om hem onder het scherm te plaatsen. De camera moet nu door het scherm heenkijken in plaats van dat hij vrij zicht heeft. Wel is de lichtsterkte van de lens van de Fold3 flink verbeterd; f/1.8 in plaats van f/2.2 en is de pixelgrootte flink groter (2.0 µm tegenover 1.2). Al met al denken we niet dat de kwaliteit van je selfies drastisch verslechterd zijn.

3. Dual SIM-ondersteuning

Er is tijdens de introductie met geen woord over gesproken maar de Galaxy Z Fold3 is een Dual SIM-telefoon. Niet alleen kun je 2 nano-simkaarten kwijt er is ook eSIM-ondersteuning. Of je van deze laatste gebruik kunt maken verschilt per markt maar je kunt wel altijd gelijktijdig 2 fysieke nano-simkaarten in de Fold3 stoppen.

Samsung Galaxy Z Fold3 Dual SIM

In de Fold 2 was ook eSIM ingebouwd waardoor je in theorie een Dual SIM-telefoon had, maar dan moest je wel een eSIM kunnen aanschaffen. Niet iedere provider biedt dat nog aan. Dat probleem heeft de Fold 3 dus niet.

Ben jij nog zaken tegengekomen die Samsung "vergeten" is te vermelden? Laat Samsung er niet mee wegkomen en laat het ons weten in de comments.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
256 GB Phantom Black Refurbished
€ 594,99 € 598,98   Bekijk
bol.com Partner
256 GB Phantom Black
€ 868,80 € 868,80   Bekijk
Amazon
256 GB Phantom Silver
€ 890,00 € 890,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel