Xiaomi Mi A2 en A2 Lite verschenen voor onthulling


Xiaomi kondigt op 24 juni in Spanje de opvolger aan van de Xiaomi Mi A1. Dat vonden we destijds een vrij revolutionair toestel; scherp geprijsd, groot, met dubbele camera en draaiend onder Android One. Gegarandeerd snelle Android-updates dus. Z'n opvolgers duiken nu in plaatjes op.

Ontmoet de Xiaomi Mi A2 en de A2 Lite. Xiaomi hult beide toestellen in een moderne vormgeving.Opvallend genoeg krijgt juist de A2 Lite de notch die vandaag de dag zo populair is onder high-end telefoons. De reguliere Mi A2 doet niet mee in die gekte maar beschikt toch over relatief kleine schermranden. Tenminste in vergelijking met de Mi A1. Mocht de Mi A2 Lite je bekend voorkomen, dat kan kloppen; het is een rebrand van de eerder aangekondigde Redmi 6 Pro.

Xiaomi Mi A2 en A2 Lite
De Xiaomi Mi A2 (links) naast A2 Lite (rechts)

De Mi A2 is een tikkeltje groter met een hoogte van 158.7 millimeter en een 5,99 inch Full HD+ scherm. De Mi A2 Lite meet van boven tot onder 149,33 millimeter en kent een schermdiagonaal van 5,84 inch. Ook hier een Full HD+ scherm al mis je wel wat oppervlakte dankzij de notch. Gelukkig kent Android daar straks de nodige ondersteuning voor al zal Xiaomi daar nu ook al rekening mee gehouden hebben. Beide toestellen krijgen een dubbele camera, net als diens voorganger. Hij zit alleen nu boven elkaar in plaats van naast elkaar. De Mi A2 krijgt een 12 megapixel Sony IMX486 en secundaire 20 megapixel IMX376. Beide camera's kennen een f/1.75 lens wat behoorlijk lichtgevoelig is, vooral voor een secundaire camera. De Mi A2 Lite moet het stellen met een 12 + 5 megapixel camerasysteem waarbij voor de sensoren gekozen is voor zowel Sony als Samsung.

Global Launch

Xiaomi kondigt beide toestellen zoals gezegd over krap twee weekjes aan tijdens een event in Spanje. Tenminste, dat is de verwachting. Het bedrijf heeft een "Global Launch" georganiseerd dus we zouden ergens teleurgesteld zijn als we dan geen telefoonlancering krijgen. We zijn nu de specs en beelden op straat liggen erg benieuwd naar het prijskaartje. Vooral die combi maakte de Xiaomi Mi A1 destijds zo populair.


Prijsvergelijker Xiaomi Mi A2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Black
€ 303,75 € 303,75   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi Mi A2


Prijsvergelijker Xiaomi Mi A2 Lite
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Black
€ 202,95 € 202,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi Mi A2 Lite


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel