Sony Xperia XZ3 krijgt mogelijk deze twee dubbele camera


Sony was vrij laat met het uitbrengen van telefoons met dubbele camera. De onlangs aangekondigde Xperia XZ2 Premium was de eerste. En ze hebben bij Sony de smaak te pakken zo lijkt want er duikt nu een gerucht op dat het bedrijf ook van plan is aan de voorzijde een dubbele camera toe te passen.

Die gaan we mogelijk al op de Xperia XZ3 aantreffen die begin 2019 verwacht wordt. Vandaag duikt namelijk het camera-systeem op dat hiervoor gebruikt gaat worden. De grotere module is bestemd voor de achterkant, de kleinere voor de selfiecamera. Of beide modules daadwerkelijk in de XZ3 terecht zullen komen is overigens nog afwachten. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat Sony een ander toestel in gedachten heeft.

Sony Xperia XZ3 cameramodule

Telefoons met dubbele camera achter of dubbele camera voor zijn geen uitzondering meer. Wij tellen er momenteel slechts drie; de Huawei Mate 10 Lite, de Honor 9 Lite en de HTC U12+. Met een dubbele camera is het onder andere mogelijk om scherpte/diepte vast te leggen. Handig bij een portretmodus om de achtergrond onscherp te maken. Google heeft met haar Pixel-telefoons bewezen dat dit ook kan dankzij software. Een tweede camera is dus niet per se hiervoor nodig. Wel kan een tweede cameramodule gebruikt worden om betere foto's te schieten, bijvoorbeeld door het combineren van een aparte kleuren- en zwart/wit-sensor. Precies wat Sony met de XZ2 Premium doet. Wij gokken dus dat Sony hier op gokt bij een twee dubbel camerasysteem.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel