Sony lanceert prestige Xperia XZ2 Premium met dubbele camera


Sony reserveert de Premium-naam voor haar allerbeste telefoons. Telefoons die geen verkoopcijfers zullen verbreken maar die meer bedoelt lijken te zijn om te laten zien waar het toe in staat is. Vandaag is zo'n dag. Ontmoet de Sony Xperia XZ2 Premium.

Dat de Sony Xperia XZ2 Premium geen gewone telefoon is blijkt nog wel het meest uit de specificatielijst. Vrijwel ieder punt is, op z'n zachts, behoorlijk indrukwekkend. Van een 4K HDR--scherm, 6 GB aan werkgeheugen met 30% snellere processor tot de Motion Eye Dual-camera; de eerste dubbele camera in een Sony Xperia. Sony pakt ook meteen uit want de sensor kent een gevoeligheid van maximaal ISO 51.200 waarmee hij 30x lichtgevoeliger is dan het menselijk oog.

Sony Xperia XZ2 Premium Motion Eye Dual

De dubbele camera in de Xperia XZ2 Premium bestaat uit een 19 megapixel kleurensensor met f/1.8 lens en 12 megapixel zwart/wit-sensor met nog lichtsterkere f/1.6 lens. De informatie hieruit gaat door de AUBE Fusion-processor en resulteert in een heldere afbeelding, zelfs in het donker zonder noemenswaardige ruis. Je kunt de tweede camera ook gebruiken voor scherpte/diepte door achtergronden onscherp te maken. Voor video geldt een iets lagere maximale ISO-waarde van 12.800. De ultra slow-motion functie neemt 960 beelden op in maximaal Full HD.

Dynamic Vibration

Sony hintte begin in februari van 2018 al op de komst van de XZ2 Premium met een extreem hoge ISO-waarde van 51.200 en z'n AUBE Fusion-beeldprocessor. Naast indrukwekkende camera-eigenschappen haal je met dit nieuwe vlaggenschip een 4K-scherm in huis met HDR-ondersteuning. Dat zijn 765 pixels per inch, veel meer dan de concurrentie en eigenlijk meer dan je nodig hebt. De schermranden zijn net zo dun als bij de reguliere XZ2 en aan de achterkant zit de vingerafdrukscanner net zo laag dat het haast onhandig is. Ook aanwezig is het Dynamic Vibration-systeem dat het scherm laat meetrillen met audio voor een extra multimediabeleving. Als dat nog niet genoeg is is er stereogeluid dat naar voren gericht is.

Sony Xperia XZ2 Premium met Sony WH-1000XM2
Sony Xperia XZ2 Premium tijdelijk met gratis WH-1000XM2 headset

Geen reguliere koptelefooningang

Er zijn op audio-gebied trouwens wel concessies gemaakt; de vertrouwde 3.5 millimeter audio-jack heeft het veld moeten ruimen. Er wordt wel een adapter meegeleverd om je reguliere koptelefoon aan te sluiten op de USB-C poort. Sony heeft daarnaast een speciale adapter gemaakt waarmee je zowel een reguliere koptelefoon kunt inpluggen en je Xperia XZ2 Premium kunt opladen. Sony hoopt het toestel vanaf augustus te kunnen leveren. Wie nu een pre-order plaatst krijgt daar een Sony WH-1000XM2 draadloze koptelefoon ter waarde van € 380 bij. Dat maakt de adviesprijs van € 899 net even wat aangenamer. Beschikbare kleuren zijn Chrome Black en Chrome Silver.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel