HMD Global maakt Nokia X5 met notch officieel


We hebben er een nieuwe Nokia-telefoon bij. HMD Global heeft zojuist de Nokia X5 onthuld. Het toestel krijgt bovenin het scherm een notch terwijl onderaan een behoorlijke kin te vinden is. Verwacht het toestel voorlopig alleen in China.

Net als de eerder aangekondigde X6 krijgt deze Nokia X5 dus een scherm-notch mee, al is die bij de X5 vele malen breder. Je bent dus flink wat scherm kwijt voor alle sensoren en de selfiecamera. Zelf zijn we niet erg gecharmeerd van de notch maar het is momenteel wel erg populair om er eentje te hebben. Het scherm meet 5,86 inch, kent een verhouding van 19:9 en is voorzien van afgerond 2.5D glas. De schermresolutie komt uit op 1520 × 720, iets wat als HD+ wordt aangeduid.

Nokia X5

Achterop vinden we een dubbele camera bestaande uit 13 en 5 megapixel met f/2.0 lens. De selfiecamera telt 8 megapixel met een f/2.2 groothoeklens met 80,4º beeldhoek. De rekenkracht is afkomstig van een MediaTek Helio P60 wat een midrange-chip is. Het is een octacore-processor waarvan alle acht cores op 2.0 GHz draaien. Het lijkt er niet op dat de Nokia X5 draait onder het Android One-programma maar HMD Global belooft wel een upgrade van Android 8.0 Oreo naar Android P. Zoals gezegd zul je naar China voor een exemplaar en het blijft onduidelijk of we de Nokia X5 hier ooit in de winkels zullen aantreffen. Dat is overigens wel eens anders geweest; er bestaat namelijk al een Nokia X5 maar die dateert uit 2010 en is vierkant van vorm.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel