Sharp keert met Aquos C10 en B10 terug op Nederlandse bodem


Vroeger waren de telefoons van Sharp, met name de clamshells, hier een bekend verschijnsel. En ondanks dat het merk nog altijd actief is zagen we de telefoons hier lange tijd niet meer in de winkels. Daar komt verandering in. Het bedrijf brengt namelijk de Aquos C10 en B10 in Nederland uit.

Dat de Sharp Aquos C10 en B10 naar Europa kwamen werd begin deze maand al duidelijk. Nu zijn ze zonder persbericht aangekondigd en zelfs al verkrijgbaar in een Nederlandse webshop. De Aquos C10 is het uitgebreidst van het stel. Het 5,5 inch toestel beschikt over een notch bovenin het scherm en dubbele camera achterop. Dankzij het toepassen van een lichtsterke f/1.75 lens moet die ook in het schemer schitteren.

Sharp Aquos C10 in Black
Sharp Aquos C10

De C10 kan via vingerafdruk ontgrendeld worden maar het leest ook gezichten dankzij de 8 megapixel selfiecamera met f/2.0 lens. Hoe veilig dit is moet nog blijken, er lijkt namelijk geen gebruik te worden gemaakt van een aparte infrarood-camera. De Aquos C10 put kracht uit een Snapdragon 630-processor in combinatie met 4 GB aan werkgeheugen en dat allemaal draaiend onder Android 8.0 Oreo met daarbovenop Sharp's eigen UI. We maken ons wel wat zorgen om de 2700 mAh grote batterij. Die is voor Android-begrippen niet erg ruim al geeft Sharp zelf een zeer onrealistische standbyduur op van ruim 24 dagen.

Sharp B10

Iets eenvoudiger is de Sharp B10. Dat toestel kent geen schermnotch al zijn de schermranden toch nog vrij dun gebleven. Hiermee komt het 5,7 inch grote scherm iets beter uit de verf. Ook hier vinden we achterop een dubbele camera, ditmaal 13 en 8 megapixel groot. Opvallend is de wijde groothoeklens met een beeldhoek van 120 graden. De selfiecamera meet een royale 13 megapixel; ruim genoeg voor haarscherpe zelfopnames.

Sharp B10 in Black
Sharp B10

De processorkeuze is gevallen op de MediaTek MT6750T. Dat is een octacore-chip op maximaal 1,5 GHz. Verwacht hier geen wonderen van, maar past wel bij het wat eenvoudiger karakter van het toestel. De batterij van de B10 is flink groter dan z'n broer en meet 4000 mAh. Ruim genoeg voor 2 dagen smartphoneplezier zo vermoeden we. Ook de B10 kent naast een vingerafdrukscanner de mogelijkheid om via je gezicht ontgrendeld te worden. Beide toestellen ondersteunen 4G en zijn Dual SIM. Steek je in C10 nog een dubbele nano-SIM, in de B10 wissel je nano-SIM af met micro-SIM.

Sharp in Nederland

De Sharp Aquos C10 ligt in de kleur zwart en met 64 GB voor een bedrag van 399 euro in de winkels. De Sharp B10 moet een schappelijker 299 euro kosten. Je krijgt hiervoor een model met 32 GB wat overigens nog wel tot 128 GB is uit te breiden. Beide toestellen worden in de week van 23 juli verwacht.


Vermelde toestellen