Corning komt met verbeterd Gorilla Glass 6

Betere bescherming tegen herhaaldelijk vallen


Corning heeft haar meest stevige glas ooit gepresenteerd; Gorilla Glass 6. Het glas zal binnenkort z'n weg vinden naar smartphones en het scherm gaan beschermen tegen krassen en scheuren.

Gorilla Glass 6 richt zich vooral op herhaaldelijke vallen van 1 meter of lager. Uit Cornings eigen testen bleek het nieuwe glas zelfs na 15 valbeurten nog heel te zijn. Dat is 2 keer beter dan Gorilla Glass 5. Hiervoor moest Corning van een nieuw soort materiaal gebruikmaken. Steviger glas is nu harder nodig dan ooit. Niet alleen worden telefoonschermen steeds groter met dus een hoger risico op schade, ook wordt steeds vaker de achterkant van glas gemaakt.

Corning bevindt zich in een ideale situatie. Fabrikanten stappen steeds vaker over van een metalen unibody naar een behuizing van glas. Glas is even premium als metaal, voelt warmer aan, leent zich prima om in allerlei vormen te gieten en maakt draadloos opladen mogelijk. Dat laatste is bijvoorbeeld een reden waarom Apple voor de iPhone X koos voor een glazen achterkant. Intussen zijn er 45 verschillende fabrikanten die gebruikmaken van Corning's Gorilla Glass in ruim 6 miljard producten. Corning verwacht dat de eerste producten met Gorilla Glass 6 ergens de komende maanden op de markt komen. Van oudsher is Samsung een trouwe klant van het merk, het zou ons niet verbazen als de Samsung Galaxy Note 9 de eerste is met Gorilla Glass 6.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel