Samsung heeft last van teruglopende smartphone-verkopen


Lange tijd leken de bomen van Samsung tot aan de hemel te groeien. Jaar op jaar werden hogere winsten en omzetten geboekt. Dit kwartaal komt daar voor het eerst in jaren verandering in. Een daling in de winst en in de omzet is het gevolg.

Samsung deed eerder al een winstwaarschuwing uitgaan. De verkopen van met name smartphone vielen tegen en inmiddels zijn er ook diverse berichten dat de Galaxy S5 het toch minder goed blijkt te doen dan verwacht. Toch hoeven we geen medelijden te hebben, de winst kwam vorig kwartaal uit op 6,1 miljard dollar. Vorig jaar bedroeg die nog bijna 7 miljard dollar.

Samsung sign

Samsung lijkt vooral last te hebben van de tegenvallende verkopen van de S5. Alhoewel het toestel een goede start beleefde liep de verkoop toch vrij snel weer terug. Samsung heeft daarbij nog steeds last van aartsrivaal Apple dat de verkoop van de iPhone ondanks z'n aanstaande verversing nog steeds goed ziet verkopen. Ook Chinese merken zijn een luis in de pels van het bedrijf. Bedrijven als Xiaomi en Meizu doen het vooral in China goed. Samsung kan het jaar trouwens nog goedmaken als de introductie van de grote Note 4 goed uitpakt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel