Microsoft licht eerste update Windows Phone 8.1 toe


Nu Microsoft eindelijk begonnen is met het vrijgeven van Windows Phone 8.1 wordt het blijkbaar tijd om te denken aan de eerste update daarop. Windows Phone 8.1 Update 1 bevat vooral kleine(re) wijzigingen.

Eén van de grootste verschillen is dat Cortana naar meerdere markten wordt uitgerold. Helaas valt Nederland hier nog niet onder, maar Engeland, China, Canada, India en Australië wel. Microsoft past Cortana voor de Chinese markt wel wat aan. Naast de logische wijzigingen als de gesproken stem krijgt Cortana ook een nieuw uiterlijk. Bovendien geeft Cortana in China informatie over de luchtvervuiling, altijd een heikel punt daar.

Windows Phone Live Folder
Live Folder in Windows Phone

Interessanter voor Nederlandse gebruikers is de komst van Live Folders. Live Tiles die in een folder zitten worden nog redelijk 'normaal' getoond, maar wel in een minder groot formaat. Eenmaal uitgeklapt krijgen ze de normale grootte. Daarnaast komen er wat schermresoluties bij, is er ondersteuning voor Qualcomm's Quick Charge en Voice over LTE (VoLTE). Daarnaast lijkt er ondersteuning te komen voor Bluetooth wearables en slimme covers zoals de HTC Dot View Case. Meer wijzigingen beschrijft Microsoft op een blog-post. Ontwikkelaars kunnen vermoedelijk al volgende week beschikken over de update. Gewone gebruikers moeten nog enkele maanden wachten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel