Samsung Galaxy J2 (2016) met Smart Glow aangekondigd


Samsung heeft in India de Galaxy J2 (2016) aangekondigd. Het is de eerste Galaxy met een zogenaamde Smart Glow op de achterkant. Dat is een LED-lampje rondom de flitser waarmee informatie aan de gebruiker gegeven kan worden.

De Galaxy J2 (2016) lekte al veelvuldig uit voordat hij werd aangekondigd. De J2 (2016) is met z'n 5 inch scherm zeker niet het kleinste J-model. Die eer gaat naar de J1 (2016). Meest bijzondere eigenschap is de Smart Glow-functie achterop. Deze zit rondom de cameramodule en kan verschillende kleuren weergeven. Dat dient om de gebruiker te informeren over gemiste oproepen en andere zaken. Hij kan ook gebruikt worden om iemand te dirigeren om goed op de foto te komen. Deze Selfie Assist-modus klinkt echter wat overbodig want er is gewoon een 5 megapixel selfiecamera aanwezig.

Samsung Galaxy J2 (2016)

De Galaxy J2 (2016) krijgt naast een HD-scherm van 5 inch, een 8 megapixel camera en quadcore-processor mee. Ook nieuw is de TST-functie, ook wel Turbo Speed Technology. Hiermee worden native apps worden tot 40% sneller geladen. Mogelijk gaan we deze functie later in nog meer Samsung's aantreffen. Samsung kondigde de J2 (2016) vooralsnog aan voor India en het is nog maar de vraag of hij ook naar Nederland of België komt. Echter, omdat ook de nog goedkopere J1 (2016) hier ook gewoon verkrijgbaar is lijkt het wel aannemelijk. We gaan her in ieder geval scherp voor je in de gaten houden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel