"Splits RIM in twee bedrijven"


RIM, de maker van BlackBerry-toestellen, staat onder druk. De opmars van Android-toestellen en de iPhone gaat vooral in de Verenigde Staten tenkoste van BlackBerry. Aandeelhouders zoeken nu naar de beste manier om waar voor hun geld te krijgen.

Eén van de mogelijkheden die geopperd wordt, is het opsplitsen van RIM in twee bedrijven. Eén bedrijf is dan verantwoordelijk voor de BlackBerry-diensten. Dit bedrijf heeft volgens de RBS-bank goede kansen voor de toekomst. Het tweede deel van het bedrijf zou dan de maker van soft- en hardware zijn, een onderdeel dat momenteel slecht presteert, en als zelfstandig deel verkocht zou kunnen worden aan de hoogste bieder.

Deze opzet biedt kansen voor de dienstverleningstak van RIM. De veilige bedrijfsoplossingen zijn voor veel bedrijven nog steeds reden om voor BlackBerry te kiezen. Als zelfstandig bedrijf kan het dienstverleningstak zich richten op het ontwikkelen van ondersteuning voor Android en de iPhone. Zo kan een succesvol bedrijf ontstaan, dat vrij is om acties te ondernemen die de hard- en softwaretak schaden.

Bron: Reuters.comPraat mee over dit artikel