RIM: nieuwe BlackBerries worden toptoestellen


RIM, de maker van BlackBerry, ligt onder vuur. De toestellen van het bedrijf blijven qua verkoopcijfers achter bij de concurrentie. Dat zit aandeelhouders dwars, maar het bedrijf wil ze gerust stellen met mooie beloftes voor de toekomst.

Zo belooft het Canadese bedrijf dat de nieuwe toestellen beter zijn dan de concurrentie. Tegelijkertijd gaf Mike Lazardis, één van de twee CEO's van het bedrijf, toe dat toestellen vertraging hadden opgelopen. Nieuwe toestellen werden teruggbracht naar de ontwikkelafdeling, nadat duidelijk werd dat Apple en Google met betere producten op de markt kwamen

Lazardis
Lazardis: nieuwe toestellen zijn beter

De aandeelhoudersvergadering van RIM verliep alle behalve vlekkeloos voor het bedrijf. Ontevreden aandeelhouders zeiden dat RIM zich door Apple en Google de lunch op liet eten. "Jullie innoveren wel, maar jullie zijn niet goed in het verkopen van wat je maakt", zei een ongeruste eigenaar van RIM-aandelen. Ondanks de harde woorden kwam de positie van CEO's Balsillie en Lazardis niet in gevaar. Ook van opsplitsing van het bedrijf, zoals de bank RBS adviseert, is nog geen sprake.

Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel