BlackBerry Messenger 6 vrijgegeven met SDK


RIM, de maker van Blackberry, stelt BlackBerry Messenger open voor ontwikkelaars. In maart was de nieuwe functie al in beta vrijgegeven, nu is deze optie beschikbaar voor alle ontwikkelaars.

De nieuwe mogelijkheden worden aangeboden door middel van een SDK (Software Development Kit). Ontwikkelaars van apps voor de BlackBerry, kunnen daardoor binnenkort BlackBerry Messenger-functies gebruiken in hun zelfgemaakte toepassingen. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om in een app te communiceren via BBM. Dat kan een sociale laag aan (bijvoorbeeld) games toevoegen. Ook krijgen app-makers de mogelijkheid om een aparte sectie aan het profiel van een gebruiker toe te voegen, waarin bijvoorbeeld highscores van een game opgeslagen kunnen worden.

Bbm

Het openstellen van BBM voor ontwikkelaars van BlackBerry apps, is mogelijk de voorbode is van een nog grotere verandering: De komst van BBM naar andere mobiele besturingssystemen. Nu de API klaar zou die ook overgezet kunne worden naar andere platformen. Bij een recente aandeelhoudersvergadering werd door sommige activistische aandeelhouders opgeroepen de diensten van BlackBerry en de toestellen divisie te splitsen. Diensten, zoals BBM, zouden dan ook op andere besturingssystemen aangeboden kunnen worden.

Bron: IntoMobile


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel