Facebook stapt over op HTML5-apps om App Store te omzeilen


Volgens geruchten in Facebook bezig met het ontwikkelen van een webapp met behulp van HTML5. Het bedrijf heeft dan de mogelijkheid om geld te verdienen aan aankopen die op het sociale netwerk worden gedaan.

Farmville, één van de populairste spelletjes op Facebook, is een goed voorbeeld. Het is mogelijk om in dit spel credits te kopen. Dertig procent van de inkomsten hieruit gaan naar Facebook. Het bedrijf verdient daar dus goed aan. In de Apps Store van Apple en de Android Market is dat anders geregeld. Wie daar een app uploadt waarin aankopen mogelijk zijn, moet een percentage van de opbrengst afstaan aan Apple of Google.

Fbmob
De huidige mobiele site van Facebook

Facebook heeft daardoor beperkte mogelijkheden om aan mobiele gebruikers van de populaire site te verdienen, want iedereen gebruikt de apps uit de verschillende applicatiemarkten. Door gebruikers met een HTML5-webapp naar de browser te lokken wil Facebook daar verandering in brengen. Volgens Bloomberg zijn de eerste gesprekken met ontwikkelaars van Facebook Apps over een app in de mobiele site inmiddels van start gegaan. Zo moet het straks mogelijk worden om Farmville op je mobiele telefoon te spelen, niet via de app, maar via de browser.

Bron: Bloomberg.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel