Rechtszaak Apple tegen Samsung laat unieke iPhone prototypes zien


Het had weinig gescheeld of de iPhone zoals wij hem nu kennen had er heel anders uitgezien. Hoekig bijvoorbeeld, of meer zoals een iPod. Schetsen en zelfs fysieke prototypes duiken op in de rechtszaak die Apple tegen Samsung heeft aangespannen.

Zo levert de in veel ogen onzinnige patent-rechtszaak toch wat op. Namelijk een uniek kijkje in de keuken van de ontwerpstudio van Apple.

Apple iPhone N90 prototype

Zo had het weinig gescheeld of de iPhone 4 had er uitgezien zoals de afbeelding hierboven. Een smalle en langwerpige iPhone die net als de iPhone 4 de codenaam N90 meedraagt.

Apple iPhone prototype

Maar blijkbaar hebben ze bij Apple ook kort nagedacht over een meer hoekig ontwerp. Soortgelijke hoeken treffen we ook aan in de Motorola Photon en in iets mindere mate de Nokia X7.

Apple iPhone prototype

Ondanks dat dit iPod-achtig ontwerp typisch 'Apple' aan doet, is dit het toch niet geworden. Dit ontwerp hebben ze blijkbaar bewaard voor de iPod mini.

Apple iPhone prototype

Heel anders is dit ontwerp. De bolling aan de achterzijde vinden we terug in het ontwerp van de iPhone 3G en de 3GS, maar de voorzijde lijkt op niets wat Apple tot op heden op de markt heeft gebracht. Misschien komt dit ooit nog. Het ontwerp ligt immers klaar. Overigens lijkt de achterzijde haast exact op de Nokia N9 en Lumia 800. Een Nokia-mol binnen Apple?

Apple iPhone prototype

Tot slot nog dit bijzondere ontwerp. We hebben expres de achterzijde gepakt waar goed te zien is hoe dik en log dit ontwerp is. Het lijkt ook sterk te zijn geïnspireerd op de iPod Classic. Gelukkig dat dit nooit is uitgebracht. Meer foto's van alle ontwerpen vind je in de bronlink.

Bron: The Verge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel