Google Photos blijft zelfs na verwijderen app foto’s uploaden


Google bracht in mei haar Foto's-app uit. Het organiseert je foto's en bewaart ze zelfs gratis in de cloud, eventueel automatisch. Dat laatste blijkt nu erg hardnekkig, zelfs na het verwijderen van de app blijft hij hiermee doorgaan. Maar er is een fix.

Het schijnt dat Google Foto's een deel van de instellingen heeft overgeheveld naar de Google Instellingen-app. Hierin zijn vrijwel alle instellingen aan te passen die ook maar iets met de Google services te maken hebben. Hier staat ook de instelling "Back-up voor Google Foto's" waar de optie om automatisch foto's te uploaden uitgezet kan worden. Waarom de instelling niet automatisch gedeactiveerd wordt na het verwijderen van Google Foto's blijft onduidelijk.

Google Photos privacy

Google wordt vaker in verband gebracht met het schenden van de privacy en ook dit geval lijkt in dat straatje te passen. Google heeft in ieder geval nog niet gereageerd al hoeft er niet meteen sprake te zijn van een ernstige schending van iemands privacy. Alhoewel de foto's geüpload worden naar het web zijn ze niet zomaar voor iedereen toegankelijk. Toch is deze ontdekking een waarschuwing voor iedereen die gebruik wenst te maken van Google Foto's en daar later toch vanaf ziet. Eerder nog zorgde de Google Photos-app voor problemen op de HTC One M9. HTC adviseerde toen om de app te verwijderen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel