BlackBerry kondigt met DTEK50 haar 2e Android-telefoon aan


BlackBerry heeft haar tweede Android-telefoon aangekondigd; de DTEK50. Volgens het Canadese bedrijf vormt de DTEK50 de veiligste Android-telefoon die geld momenteel kan kopen. En veel hoef je daar niet eens voor mee te brengen.

De DTEK50 kent een voor BlackBerry-begrippen opvallend uiterlijk; een volledige touchphone. Inmiddels zijn we niet meer anders gewend maar het clientèle van BlackBerry zweerde tot voor kort nog bij een fysiek toetsenbord. Het toestel kan bekend voorkomen; hij is namelijk grotendeels gebaseerd op de Idol 4 van Alcatel. Grootste verschil is de rubberachtige achterkant, de iets lager geklokte processor en het feit dat de BlackBerry niet over Dual SIM beschikt. Deze korte lijst verschillen betekent automatisch dat veel gelijk is. Bijvoorbeeld de camera. Denk aan een 13 megapixel hoofdcamera met razendsnelle autofocus (PDAF) en een 8 megapixel selfiecamera met eigen flitser en groothoeklens.

BlackBerry DTEK50 camera

Toch moet deze BlackBerry DTEK50 het vooral hebben van z'n veilige karakter. Zo worden foto's en andere data voorzien van encryptie, is er bescherming tegen malware en worden beveilingsupdates van Android op dezelfde dag uitgerold als Google dat doet. Los van alle functies die standaard in Android zitten voegt BlackBerry daar ook nog enkele eigen apps aan toe. Denk aan BlackBerry Hub dat op één plek inzage geeft in je berichten, agenda en e-mail. De DTEK50 is vanaf nu te pre-orderen, ook voor Nederlandse klanten. Een exemplaar moet los 339 euro kosten, dat is inclusief BTW. Voor huidige begrippen is dat niet veel. Toch ligt de Idol 4 waarop het toestel grotendeels gebaseerd is voor veel minder in de winkel. Die kost los momenteel slechts 249 euro.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel