Lenovo onthult details derde generatie Motorola Moto E; de E3


Lenovo heeft de derde generatie Moto E getoond. Het toestel krijgt een groter 5 inch scherm met HD-resolutie, 4G ondersteuning en Android 6.0 Marshmallow. Ondanks alle verbeteringen moet de prijs hetzelfde blijven.

De Motorola Moto E3 lijkt qua uiterlijk sterk op z'n voorganger maar je herkent er ook wel iets van de modernere Moto's in. Vooral de achterkant. Daar is ditmaal ruimte gemaakt voor een 8 megapixel camera met LED-flitser. Dat is al een verbetering want vorig jaar moesten we het nog met maximaal 5 megapixel stellen. Binnenin is ook het nodige gewijzigd. Zo is er ditmaal ruimte gevonden voor een stevige 2.800 mAh batterij. Een aardige upgrade ten opzichte van de bijna 2.400 mAh van vorig jaar. De buitenkant is verder nog voorzien van een waterafstotende coating.

Lenovo Motorola Moto E3 (2016)
De Moto E3 / Moto E (2016) in het wit en zwart

Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, heeft nog niet alle specificaties van het toestel vrijgegeven. Zo weten we nog niet precies voor welke processor gekozen is. Het zou wel om een quad-core exemplaar gaan maar hoeveel werkgeheugen hij krijgt is bijvoorbeeld nog onbekend. Ook nog gissen is of de versie met Dual SIM hier uitkomt of dat hij ruimte heeft voor een enkele simkaart. Qua prijs stelt Lenovo stellig dat daar weinig aan verandert. Toen z'n voorganger, de new Moto E op de markt kwam kostte die rond de 130 euro. Ga daar dus vanuit. Verwacht de Moto E3 vanaf september in de kleuren wit en zwart in de winkel.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel