HTC onthult ‘compacte’ One mini

· 1 reactie


Eerder dan verwacht heeft HTC de One mini aangekondigd. Een kleinere versie van de One maar volgens HTC nog steeds voorzien van "hoogwaardige prestaties".

HTC volgt hiermee de trend om van het vlaggenschip ook een compactere variant uit te brengen. De One mini lijkt weliswaar qua uiterlijk erg veel op de One, de verschillen zijn talrijk. Zo is de processor een dualcore Qualcomm Snapdragon 400 op 1,4 GHz en het geheugen is met 1 GB aan RAM en 16 GB aan vrij geheugen gehalveerd.

HTC One mini overview
De nieuwe HTC One mini

Maar er zijn natuurlijk ook veel overeenkomsten. Zo is er BoomSound (twee naar voren gerichte luidsprekers) en BlinkFeed dat informatie op je homescreen projecteert. Ook de UltraPixel-camera uit de duurdere One is van de partij. Het draait hier niet om het aantal megapixels maar om de grootte van de individuele pixels op de sensor die groter zijn en daardoor meer licht opvangen. Het scherm van de HTC One mini is met 4,3 relatief compact gebleven, de resolutie is uitgekomen op 720p (HD). Volgens HTC ligt de One mini vanaf september in de winkel voor een adviesprijs van € 449,00.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel