Persfoto’s kleinere versie HTC One lekken uit


Terwijl velen nog wachten op de HTC One is HTC al druk bezig met het kopieren van een strategie die anderen al langer met succes toepassen; het verkleinen van je telefoonassortiment. Deze HTC One mini is daar het eerste bewijs van.

Want op het eerste gezicht lijkt deze telefoon op een HTC One. Niets is minder waar, want het gaat hier toch echt om een ander toestel. Voorlopig staat dit toestel bekend onder de naam HTC M4, maar het komt wellicht op de markt als de HTC One mini.

HTC One mini M4

Het toestel deelt dezelfde unibody als z'n grotere broer, maar dan kleiner. Zo is het scherm 4,3 inch groot en kent een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Er ligt onder de motorkap naar verluidt een 1,7 GHz dual core processor van Qualcomm die de beschikking heeft over 2 GB aan RAM-geheugen. Ook bij deze past HTC de UltraPixel camera toe die tot nu toe voor zoveel problemen zorgt. Met name deze nieuwe cameramodule wordt gezien als reden voor het enkele malen uitstellen van de One. Verwacht de One mini daarom niet snel op de markt, ondanksdat gesproken wordt over een lancering in het tweede kwartaal van 2013.

Bron: PhoneArena.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel