Het is vandaag World Emoji Day !! 🎉


Hoera iedereen en gefeliciteerd met Wereldemojidag! De 17e van juli staat al sinds 2014 in het teken van de emoji omdat in iOS, het besturingssysteem van de iPhone, de agenda-icoon deze datum toont.

Deze knipoog naar iOS laat Apple niet zomaar aan zich voorbij gaan en daarom hebben ze eenmalig de pagina waarop het management staat vervangen door emoji. Dat niet alleen, ook de komst van 70 nieuwe emoji naar iOS is reden om dit jaar extra aandacht te geven aan World Emoji Day. Onderdeel van Unicode versie 11.0 krijgen we straks de beschikking over kale man, roodharigen en bolletje wol.

Unicode 11.0 emoji

Emoji of emoticons zijn een belangrijk onderdeel geworden van smartphones. Ze bestaan al veel langer maar nemen sinds de opkomst van smartphone en bijbehorende berichten-apps een enorme vlucht. Het fenomeen waait over vanuit Japan en blijkt een ideale manier om emoties aan tekst toe te voegen en zijn onder jongeren enorm populair. De plaatjes zijn een standaard en zijn opgenomen in Unicode; een internationale standaard voor tekens en symbolen. De grappige plaatjes zijn inmiddels vrijwel overal te gebruiken. Apple lijkt zich speciaal in te zetten voor emoji, zo pleitte het in 2014 nog voor multiculturele emoji. Tot die tijd waren er alleen emoji van blanke mensen. Vanaf Unicode 8.0 werd het mogelijk om de huidskleur aan te passen. Inmiddels zitten we op Unicode 11.0 met maar liefst 70 nieuwe emoji die vanaf iOS 12 beschikbaar zullen zijn.

Ook verjaardag NieuweMobiel.NL !

Naast dat het vandaag World Emoji Day is, viert ook deze site haar 16-jarige bestaan! Betekent dat we eindelijk brommer mogen rijden! De eerste beta van NieuweMobiel.NL zag op 17 juli 2002 het levenslicht, hetzelfde jaar de Euro geïntroduceerd werd, The Bourne Identity uitkwam en Las Ketchup 9 weken lang met The Ketchup song op nummer 1 stond. Nog altijd onafhankelijk en nog altijd in dienst van jou. Op naar de volgende 16 jaar!


Gerelateerd nieuws