Hoe oud is jouw 06-nummer?

En wanneer heb je voor het laatst nummerbehoud aangevraagd?


Hoe oud is jouw 06-nummer?

Grote kans dat je prima weet wanneer je voor het laatst een nieuwe mobiel gekocht hebt. Maar hoe oud is eigenlijk je huidige 06-nummer? En wanneer ben je voor het laatst overgestapt op provider? Wij hebben het voor je opgezocht.

Ieder mobiel nummer begint in Nederland met 06, dat is al vanaf het vroege begin zo. Voor 2014 konden ook niet mobiele nummers beginnen met 06, denk bijvoorbeeld aan het vroegere noodnummer 06-11. Maar vanwege de schaarste aan 06-nummers zijn die allemaal verhuisd naar andere plekken. Inmiddels is ruim 90% van alle mobiele nummers beginnend met 061, 062, 063, 064, 065 en 068 vergeven. Nummers die beginnen met 066 zijn bestemd voor semafonie (denk aan de oude piepers) en 067 voor toegang tot internet. Blijven over de 060 en 069 reeksen. Die worden pas vrijgegeven als alle overige nummers op zijn en bestaan dan niet uit 10 nummers maar uit 12.

Jouw nummer

De ACM, Autoriteit Consument en Markt geeft in Nederland de 06-nummers uit en doet dat in reeksen. Ieder mobiel nummer bevindt zich in zo'n nummerreeks, ook die van jou. Die reeks is op een bepaalde datum uitgegeven. Om te zien wanneer en aan wie kun je hieronder opzoeken. Eenmaal gevonden kun je via de 'klik hier'-link ook opvragen bij welke provider je GSM-nummer op dat moment zit en wanneer voor het laatst nummerbehoud is aangevraagd. Handig om te zien of je inmiddels kunt overstappen!

Ook vaste- en servicenummers

Van sommige reeksen is bekend dat deze zijn overgenomen, bijvoorbeeld de 0626-reeks. Die is oorspronkelijk door Telfort aangevraagd onder de naam BT Nederland BV. Deze is echter overgenomen door KPN in 2002 en dan wordt die datum genoemd als uitgavedatum. Naast mobiele telefoonnummers kun je hierboven ook vaste- en servicenummers opvragen. Handig om te zien wie of wat er schuil gaat achter bijvoorbeeld 0800-0543 of 144.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel