Apple binnenkort grootste bedrijf ter wereld

· 2 reacties


Volgens analisten is Apple binnenkort het grootste bedrijf ter wereld. Het Amerikaanse bedrijf neemt op dit moment de tweede plaats in, met een waarde van 357 miljard dollar. Olieconcern Exxon Mobil staat eerste.

Hoewel Exxon met een waarde van 410 miljard dollar op dit moment ettelijke miljarden meer waard is dan Apple, zal dit volgens de analisten snel ingehaald worden. Zij zien goede groeikansen voor Apple zodra de nieuwe iPhone op de markt komt. Ook in China zouden veel groeikansen liggen. De inwoners van dat land worden steeds rijker, en kunnen zich daarom in toenemende mate gadgets van Apple veroorloven.

Applny

De aandelen van Apple stegen de afgelopen tijd fors in koers, mede gedreven door de mooie resultaten die Apple liet zien. Volgens de analisten die spraken met persbureau Reuters is de koek echter nog niet op. Zij zien mogelijkheden voor een verdere waarde stijging van 25 procent in het komende jaar. Ook voor Exxon Mobil voorzien zij groei, maar die is kleiner, en waarschijnlijk te gering om Apple bij te houden.

Bron: In.reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel