Voormalig CEO Google geeft Apple veeg uit de pan


Eric Schmidt, die tot voor kort CEO was van Google, en nog steeds een belangrijke rol speelt in het bedrijf, heeft Apple op de korrel genomen tijden een vragensessie. Hij deed dat overigens zonder de naam van het bedrijf te noemen.

Schmidt reageerde op de recente rechtszaken die Apple aanspande tegen Samsung en HTC. In het geval van HTC eiste het bedrijf een importstop in de VS, aangezien in het door HTC gebruikte Android OS, dat eigendom is van Google, patenten worden geschonden die van Apple zijn. Hij zei daarover: "Onze concurrenten antwoorden met rechtszaken, omdat ze niet kunnen antwoorden met innovatie."

Scmidt

HTC zit ondertussen in een lastige positie, door al het "juridische plezier", zoals Schmidt het noemt, daalde de aandelenkoers van het Taiwanese merk. HTC kan in deze strijd reken op de steun van Google, verzekerde Schmidt. Op een vraag of Google mee zou betalen aan de boete die HTC krijgt, mocht het de juridische strijd verliezen, zei Schmidt: "We zullen ervoor zorgen dat ze niet verliezen."

Bron: Zdnetasia.comPraat mee over dit artikel