Over de iPhone 5 wordt het meest geklaagd, de Galaxy S4 het minst

· 1 reactie


Volgens onderzoek van We Are Social kreeg de iPhone 5 na z'n lancering in 2012 de meeste negatieve reacties; 1 op de 5 reacties was negatief. Over de Galaxy S4 van Samsung is men het minst negatief; slechts 11% was negatief.

Het onderzoek van We Are Social bracht de reactie van mensen in kaart na de introductie van de iPhone 5, Galaxy S4, BlackBerry Z10 en de Nokia Lumia 920 op Twitter, blogs en diverse online fora. De conclusie dat de iPhone de meeste negatieve reacties kreeg lijkt opmerkelijk, het toestel scoort doorgaans erg goed in consumenten-tevredenheidsonderzoeken. Vermoedelijke oorzaak is de introductie van de nieuwe Lightning-adapter waardoor in één klap vele accessoires niet meer compatible waren. Ook het ogenschijnlijke gebrek aan innovatie, de door kinderziektes geplaagde kaartendienst en 'scuffgate' kwamen de iPhone 5 op veel negatieve reacties te staan.

iPhone 5 in box
De dunste en lichtste iPhone ooit, of één brok ellende?

Het meest positief waren de reacties naar aanleiding van de introductie van de Galaxy S4 van Samsung, slechts 11% was negaties. En dat ondanks de bijzondere presentatie. Toch viel de aandacht wel mee; 140.000 conversaties gingen over de S4 terwijl de introductie van de BlackBerry Z10 ruim het dubbele opleverde; 300.000. Over de Lumia 920 gingen 'slechts' 45.000 mensen los.

Klaagcultuur

Het onderzoek moet trouwens met een korrel zout genomen worden. Doorgaans klaagt men online net iets liever en dat wil ook nog wel eens mensen op ideeën brengen. Bovendien staat van alle genoemde telefoons de iPhone 5 hoog bovenaan de lijst van meest verkochte telefoons. En daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Bron: Daily Mail, Foto: Sean MacEntee


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 i9505
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Black
€ 242,56 € 242,56   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 i9505


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel