Apple: Nog nooit zoveel overstappers van Android


Apple CEO Tim Cook heeft in de toelichting van de kwartaalcijfers verklaard dat Apple nog nooit zoveel Android-gebruikers zag overstappen op een iPhone. Dat wordt mogelijk verklaard door de grotere iPhone 6 Plus.

Exacte cijfers maakte Cook niet bekend maar het was het hoogst dat Apple ooit gemeten heeft. Android-gebruikers zitten meestal op een groter schermformaat en zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus hebben een groter scherm. Dat kan een verklaring zijn. Apple's strategie is om huidige klanten te laten upgraden naar een nieuwer model, eerste smartphone-verkopers voor een iPhone te laten kiezen en om Android-gebruikers over te laten stappen.

Android iPhone
Van Android naar iPhone

Opvallend is wel dat als er meerdere Android-gebruikers overstappen op een iPhone. Android kent namelijk een veel breder prijsaanbod. Zo zijn er Android-smartphone vanaf 100 euro. Voor een iPhone ben je vele malen meer kwijt. Een ander voordeel dat Apple met het grote aantal overstappers heeft is dat het er daarna ook nog relatief veel aan kan verdienen. Men heeft namelijk apps nodig en Apple zag een omzetstijging van 24% in de App Store. Een win-win-situatie dus voor Apple.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel