Sony zoekt testers voor nieuwe Android-interface


Sony zoekt 500 gebruikers uit Zweden om een nieuwe interface voor Android te testen. Sony’s 'Concept for Android' sluit beter aan op Android 5.1 Lollipop en is een stuk 'schoner' dan voorheen.

Sony maakt inmiddels alweer jarenlang gebruik van haar eigen Timescape-interface, ook wel bekend als Xperia UI. Het is maar weinig veranderd de afgelopen tijd en erg modern ziet het er daardoor niet meer uit. Tijd voor Sony om daar wat aan te doen en haar eerste poging is 'Concept for Android'. Sony heeft deze nieuwe interface aan 500 Zweedse gebruikers van een Xperia Z3 gegeven en het wachten is nu op hun feedback.

Sony Concept for Android
Een tweetal screenshots van Concept for Android

'Concept for Android' lijkt op het eerste gezicht gestript van allerlei poespas. Het sluit qua vormgeving ook beter aan op Material Design wat Google met Android Lollipop introduceerde. Mocht de pilot bevallen dan kan Sony besluiten om deze nieuwe UI uit te rollen over al haar Xperia-telefoons en andere Android-producten. Sony zoekt nog meer testers maar voorwaarde is wel dat je in Zweden woonachtig bent.


Prijsvergelijker Sony Xperia Z3

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z3Praat mee over dit artikel