“iPhone 6 krijgt processor van tenminste 2 GHz”


Voor de iPhone 6 zou Apple de A8-processor willen gebruiken. Volgens een nieuw gerucht zou deze flink sneller draaien dan de 1,3 GHz variant uit de iPhone 5S. Mogelijk zelfs boven de 2 GHz!

Apple heeft de techwereld met de iPhone 5s flink verrast. Natuurlijk, de 5s zelf was misschien niet zo spannend maar wat er zich onder de motorkap afspeelde wel. Apple verraste vriend en vijand en paste als eerste een 64-bit processor toe. Niets geen quad- of octacore en niets geen overdreven processorfrequenties. Gewoon een dualcore exemplaar op 1,3 GHz. Toch zou de A7-processor desktop-prestaties neerzetten en behoort hij nog steeds tot één van de krachtigste processor van het moment.

Apple A8

Tijd voor de A8-processor in de iPhone 6. Apple zou tevens een dualcore 64-bit exemplaar willen gebruiken, ditmaal op het kleinere 20nm procedé maar op een snellere 2 GHz. Het klinkt alleen wat ongeloofwaardig. Apple pronkt nooit met processorsnelheden en onderklokt processors zelfs om batterij te sparen. Wij moeten het dus nog maar zien. Maar dat er wederom een verrassing in de iPhone 6-presentatie zit lijkt een zekerheid.

Bron: Cnbeta.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel