OnePlus 2 met verwisselbare achterkantjes aangekondigd


OnePlus heeft zoals verwacht de OnePlus 2 aangekondigd. Een 5,5 inch grote Android-telefoon met metalen frame en vingerafdrukherkenning. Ook de andere eigenschappen zijn indrukwekkend. Prijzen beginnen vanaf 339 euro.

De OnePlus 2 is net als z'n voorganger 5,5 inch groot en kent dezelfde Full HD-schermresolutie. Toch zijn er voldoende wijzigingen. Zo is het frame nu van een magnesium- en aluminiumlegering. Voorop zit nu een vingerafdrukscanner die verwerkt is in een capacitieve homeknop. Ook de camera krijgt de nodige verbeteringen. De sensor is nog steeds 13 megapixel met een f/2.0 lens maar hij stelt wel sneller scherp. Dat dankzij de laser autofocus die in 0,2 seconde het focuspunt kan vinden. Bovendien is er ingebouwde optische beeldstabilisatie voor extra scherpe beelden.

OnePlus Two

De OnePlus 2 is ook eenvoudiger te personaliseren. Je kunt ditmaal de achterkant vervangen door wat OnePlus 'StyleSwap' noemt. Er zijn covers beschikbaar van verschillende materialen waaronder hout en kevlar. Een ander verschil is het besturingssysteem. OnePlus maakt geen gebruik meer van Cyanogen maar van het eigen OxygenOS. Ook dat is op Android gebaseerd en is volgens OnePlus in hoge mate zelf aan te passen. Wat wel hetzelfde gebleven is is het invite-systeem. Je hebt een uitnodiging nodig om een exemplaar te kunnen kopen. Die kun je krijgen van iemand die al een OnePlus 2 heeft gekocht of je kunt meedoen aan prijsvragen. Prijzen beginnen bij 339 euro. Er zijn uitvoeringen in 16 en 64 GB.Praat mee over dit artikel