Huawei TalkBand B5 met Bluetooth-oortje verschenen in renders


Huawei plant een opvolger van haar TalkBand B3. Een vrij unieke wearable die je draagt als horloge maar waarvan het scherm tevens een Bluetooth-oortje is. Betekent automatisch dat Huawei een TalkBand B4 overslaat.

De afbeeldingen verschenen, hoe kan het ook anders, op het Twitteraccount van @evleaks. Zoals gebruikelijk meldt Evan geen specificaties maar getuige de afbeelding lijkt Huawei ditmaal gekozen te hebben voor een kleurenscherm. Als dit van het type OLED is dan hoeft dit niet nadelig te zijn voor de batterijduur. Ook lijkt er naast een stijlvol model met lederen bandje een meer industriele variant met metalen bandje zonder poespas.

Huawei TalkBand B5
De Huawei TalkBand B5

En toch klinkt dat allemaal opgeteld (los van het kleurenscherm) niet heel erg verschillend met de huidige TalkBand B3. Verrassend want Huawei bracht de TalkBand B3 in 2016 uit, op moment van schrijven alweer twee jaar geleden. Het Chinese bedrijf ziet er dus blijkbaar toch weer heil in door een opvolger uit te brengen. Dat moet hoogstwaarschijnlijk tijdens de IFA-beurs in Berlijn gebeuren. Die consumentenelectronicabeurs gaat 31 augustus van start en was ook het toneel van de introductie van de B3. Hoe interessant en onderscheidend die ook was; wij hebben hem hier nooit in een webshop aangetroffen. Of de B5 hetzelfde lot beschoren is moet nog maar blijken.Praat mee over dit artikel