Samsung Galaxy Watch4 met One UI Watch komt “later deze zomer”


In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht is de Galaxy Watch4 niet tijdens het MWC aangekondigd. In plaats daarvan debuteert Samsung haar nieuwe slimme horloge op een speciale Unpacked evenement "later deze zomer". De Watch4 draait niet alleen Wear OS maar daarbovenop krijgt het een eigen interface genaamd One UI Watch.

Iets soortgelijks doet Samsung met Android op mobiele telefoons. One UI is de interface die bovenop Android draait. Het heeft een eigen layout met unieke functies. Fabrikanten vinden een Android-skin belangrijk om ze zichzelf zo kunnen onderscheiden van de rest. Iets soortgelijks gaat Samsung nu dus ook doen voor haar slimme horloges. One UI is de naam die Samsung hiervoor gebruikt, en die krijgt nu z'n eigen smartwatch-versie.

Samsung One UI Watch
Samsung One UI Watch

Het belangrijkste aan One UI Watch is de nauwe samenwerking met One UI voor Android. Apps die je op je telefoon installeert komt ook op je horloge terecht. Instellingen worden ook gesynchroniseerd tussen beiden. Oproepen die je op je Galaxy-telefoon blokkeert komen ook niet meer op je horloge binnen. De Samsung Galaxy Watch4 wordt de eerste smartwatch met One UI Watch. De aankondiging vindt later deze zomer plaats tijdens een speciaal Unpacked evenement. Het is niet ondenkbaar dat hier ook andere producten worden aangekondigd. Mogelijk gaat het om de Galaxy Z Fold 3 en Flip 3.

Ondersteuning voor Tizen-smartwatches

Eigenaren van een ouder Galaxy-horloge draaiend onder Tizen hoeven zich volgens Samsung voorlopig geen zorgen te maken. Samsung belooft 3 jaar lang updates voor Tizen-horloges vanaf het moment van lancering. Tizen mag dan wel het einde van haar leven hebben bereikt, dat geldt voorlopig niet voor Tizen-smartwatches.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch 4 40mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Pink Tweedekans
€ 129,00 € 129,00   Bekijk
Belsimpel
Black
€ 138,95 € 138,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel