Google blijft ondanks Android Silver gewoon aan Nexus-lijn werken


Enige tijd geleden dook het gerucht op dat Google zou stoppen met haar Nexus-programma en over zou stappen op Android Silver. Die laatste zijn eigenlijk de huidige Google Play Edition-uitvoeringen. Maar volgens Google zelf klopt er niets van dit alles.

Zoals wel vaker bij geruchten wil het nog wel eens lonen om het na te vragen. ReadWrite deed precies dat en vond bij Dave Burke een gewillig oor. Hij wou best reageren op de vraag of Nexus zou verdwijnen ten koste van Android Silver. "People have been commenting about Nexus because there is something else and they think that means the end of Nexus. That is the totally wrong conclusion to make" was zijn antwoord.

Google Android Nexus line
Hier komen binnenkort gewoon nieuwe bij

Dat zou ook verklaren waarom er telkens nieuwe Nexus-geruchten opduiken, waaronder één met een 64-bit-processor. In hetzelfde antwoord ontkende Burke het bestaan van Android Silver ook niet. Vermoedelijk is Android Silver een opgewaardeerde Google Play Edition-uitvoering van toestellen zoals we die nu ook al kennen. Google kreeg relatief veel kritiek van Android-fabrikanten die vonden dat ze nu met Google moesten concurreren. Hoe het ook zij, we kunnen in ieder geval uitkijken naar de Nexus 6.

Bron: Readwrite.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel