“Google Nexus op termijn vervangen door Android Silver”


Het einde van de Nexus-toestellen van Google lijkt in zicht. In plaats daarvan tuigt de zoekmachine het Android Silver-programma op. Silver-telefoons zijn premium high-end telefoons van verschillende fabrikanten zonder bloatware.

Veel fabrikanten zit het niet lekker dat ze moeten concurreren met Google's Nexus-modellen. Het zit Google weer niet lekker dat veel fabrikanten het Android-besturingssysteem 'verpesten' met onnodige aanpassingen en bloatware. Er ligt nu een oplossing die beide problemen in één keer oplost. Google stopt met nieuwe Nexus-telefoons en fabrikanten kunnen high-end Android Silver-toestellen uitbrengen met de pure Android-ervaring.

Android Silver wallpaper
Android gaat zilver

De Android Silver-modellen zijn in tegenstelling tot de Nexus-telefoons gewoon bij je telefoonwinkel om de hoek verkrijgbaar en dus niet uitsluitend online. Ook gaat Google actief promotie maken voor deze modellen. Op dit punt verschillen de Silver-modellen dan ook van de huidige Google Play Edition-telefoons. Verwacht de eerste Silver-modellen pas volgend jaar. Mogelijk zullen eerst LG en Motorola met modellen komen, van Samsung, Sony en HTC worden pas later modellen verwacht.

Bron: The Information


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel