“Techwereld moet uitkijken naar HTC One M8 Prime”


Professioneel lekker @evleaks zegt dat we moeten uitkijken naar de One M8 Prime van HTC. De naam doet vermoeden dat het een premium One M8 is. Maar de One M8 is toch al premium? We zochten het uit.

De melding van @evleaks is niet uitgebreid, hij laat dus veel te wensen over. Bovendien is het wat verwarrend want de One M8 is toch al premium? Toch zijn er aanknopingspunten. Zo gaat het gerucht dat Samsung ook van de Galaxy S5 een Prime-versie wil uitbrengen. Die moet dan voorzien zijn van een QHD-beeldscherm, ook wel 2K genoemd. Mogelijk zal het model ook gehuld zijn in een metalen behuizing.

One M8 prime?

Nu komt de HTC One M8 al in een zeer strakke metalen behuizing dus dat valt af. Wel mogelijk is dat HTC halverwege het jaar de One M8 wil verversen met een QHD-scherm. Het zou dan wel voor het eerst zijn dat HTC afstapt van haar jaarlijkse releaseplanning. Onduidelijk is ook waar het dan de One M8 gaat positioneren.

Positionering

Feit is dat zowel HTC met de One M8 en Samsung met de Galaxy S5 het dit hele jaar nog moeten opnemen tegen concurrenten die later dit jaar worden aangekondigd. We staan op het punt om over te stappen naar hoge resolutie QHD-beeldschermen en nog snellere processors zoals de Snapdragon 805. Die waren nog niet op tijd klaar voor de lancering van de One M8 en Galaxy S5. Een update ligt dus voor de hand, al is het de vraag wat die zullen betekenen voor de huidige vlaggenschepen.

Bron: @evleaks


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel