Safari in iOS 8 kan creditcard via camera scannen


Hier in Nederland houden we vooral van pinnen, het gebruik van creditcard blijft ver achter. Toch zijn creditcard-betalingen hier geen onbekend verschijnsel en een beetje hulp bij het intikken van al die cijfers kan geen kwaad.

En gelukkig helpt het vernieuwde iOS 8 ons daarbij. Als in de Safari-browser je creditcard-gegevens gevraagd worden dan is daar de optie om je creditcard te scannen. De camera wordt vervolgens geactiveerd en je creditcardgegevens worden herkent en voor je ingevuld. Dat klinkt erg risicovol maar in Nederland moet je in de meeste gevallen ook nog je CVC-code (verificatiecode) invullen en laat die nou op de achterzijde van je kaart staan.

iOS 8 Safari Creditcard OCR
Automatisch creditcards inlezen in iOS 8

Eenmaal ingevoerd kun je de creditcard ook opslaan maar die optie was al in iOS aanwezig. Omdat de functie is ingebouwd in iOS hoeven ontwikkelaars geen aparte software te gebruiken om de functie te gebruiken. iOS wordt vanaf het najaar verwacht als gratis update voor iPhone en iPad. Je moet hiervoor wel minimaal een iPhone 4S hebben.

Bron: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB White Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB White Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel