Eerste Sony met dubbele camera is mogelijk de Xperia XZ3


Sony is momenteel de belangrijkste en beste camera-fabrikant. De camera's van het Japanse bedrijf vinden we in veel andere smartphones terug. Vreemd dus dat het bedrijf zelf nog geen smartphones voert met dubbele camera. Dat gaat mogelijk met de komst van de Xperia XZ3 veranderen.

Terwijl ze bij Sony juist overwegen om uit de telefoonmarkt te stappen duiken geruchten op van de Sony Xperia XZ3. De opvolger van de XZ2 krijgt achterop naast een 19 megapixel f/1.8 camera een tweede 12 megapixel camera met nog wijdere f/1.6 lens. Eenzelfde soort aperture zien we op de LG G7 ThinQ en gelden als zeer lichtsterk. Verwacht dus goede prestaties zelfs in schemer. Eerder ging nog het gerucht dat de Xperia XZ2 Premium als eerste zou worden uitgerust met een dubbele camera met ongekend hoge ISO-waarde.

Sony Xperia XZ3 specificaties

Het is niet de enige camera-verbetering, ook voorop zien we een upgrade. Daar gaat de cameraresolutie omhoog van 5 naar 13 megapixel. Getuige deze speclijst krijgt de Xperia XZ3 verder een Snapdragon 845-processor mee met een meer dan royale 6 GB aan werkgeheugen. Er zijn geheugenuitvoeringen van 64 en 128 GB en er is een geheugenkaartslot voor geheugenuitbreiding aanwezig. Over het ontwerp kunnen we nog niet zoveel zeggen maar gelet op de forse dikte van 10,1 millimeter vermoeden we dat Sony van hetzelfde bolle ontwerp gebruikmaakt als bij de XZ2. Sony kondigde dat toestel in februari van dit jaar aan dus het kan mogelijk nog wel even duren voordat we de Xperia XZ3 in het echt gaan zien.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel