Gratis Galaxy S II voor ontwikkelaars CyanogenMod

· 2 reacties


Een aantal ontwikkelaars van de populaire custom ROM CyanogenMod heeft van Samsung een gratis Galaxy S II gekregen. Het voor de hand liggende doel lijkt dat de ontwikkelaars een ROM voor de smartphone van Samsung uitbrengen.

CyanogenMod is een populaire alternatieve Android-release. Om deze Android-versie op je toestel te krijgen moet je eerst root-toegang tot het systeem krijgen. Hoewel dat er nog steeds voor zorgt dat de garantie van het toestel verloren is, doen smartphonefabrikanten steeds minder moeilijk over het unlocken van een toestel. HTC maakte eerder al bekend dat bootloader van Android-toestellen van het merk niet langer gelockt worden, waardoor het makkelijk wordt om een custom ROM te installeren. Op Samsung-toestellen was dat al langer vrij eenvoudig. Met het uitdelen van de Galaxy S II laat Samsung zien dat het de custom-ROM-gemeenschap waardeert.

Siicyanogen
Fotomontage: Samsung Galaxy S II met CyanogenMod

Het installeren van custom ROMs is al langer populair onder ervaren smartphone gebruikers. De ROMs bieden allerlei extra mogelijkheden, en het is voor velen een uitdaging om zelf een andere versie van het Android-besturingssysteem te installeren, en daar eventueel wijzigingen in aan te brengen.

Bron: Feeds.engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel