Sony kondigt met Xperia Z Ultra grootste smartphone ter wereld aan

· 2 reacties


Als de Galaxy Note van Samsung je niet groot genoeg is dan moet je zeker deze nieuwe Sony Xperia Z Ultra overwegen met z'n 6,4 inch grote Full HD beeldscherm. Toch is de Xperia Z Ultra niet alleen maar een grotere telefoon.

Het scherm van de Xperia Z Ultra is ongekend groot, het is 60% groter dan dat op de Xperia Z. Met 6,4 inch is het zelfs de grootste telefoon ooit aangekondigd en is daarmee het bewijs dat mensen steeds vaker voor een groter beeldscherm gaan. Het scherm is niet alleen groot, het beschikt ook over een hoge Full HD-resolutie. Het paneel is gebaseerd op Sony's eigen Triluminos-techniek dat we ook terugvinden in de Bravia TV's. Dat is overigens niet de enige Sony techniek die we in het toestel terugvinden, ook ClearAudio+ en Xloud zijn van de partij.

Sony Xperia Z Ultra black

Ondanks z'n grote scherm is de Sony Xperia Z Ultra toch erg dun; slechts 6.5 millimeter. Het gewicht komt uit op 212 gram en daarmee blijft de Z Ultra in theorie erg mobiel. De voorzijde is gemaakt van gehard glas terwijl de body van metaal is gemaakt. Dit alles zit in een waterbestendige behuizing waarmee het toestel een IP-rating van tussen de IP55 en IP58 heeft.

Sony Xperia Z Ultra thinness

De Z Ultra is één van de eerste smartphones met de razendsnelle nieuwe Qualcomm Snapdragon 800 processor. Deze zorgt op een kloksnelheid van 2,2 GHz voor ongekende prestaties. In combinatie met het grote scherm is het uithoudingsvermogen een zorgenkindje. De batterij komt uit op 3.000 mAh maar in combinatie met Sony's STAMINA-modus moet je toch de dag door kunnen komen.

Interessant aan de Xperia Z Ultra is dat het scherm zo gevoelig is dat het zelfs invoer met een pen herkent. Dit hoeft niet perse een capacitieve stylus te zijn, een metalen pen met een punt van minimaal 1 millimeter volstaat ook. Zo kun je zelfs met je eigen favoriete BIC-pen aantekeningen en doodles maken.

De Sony Xperia Z Ultra zal vanaf het derde kwartaal wereldwijd gelanceerd worden. Welk land eerst komt zal later bepaald worden maar vermoedelijk krijgt Nederland hem pas ergens in September. Er is keuze uit een zwarte, witte en paarse uitvoering.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel