Swype, SwiftKey en Fleksy werken al aan toetsenbord voor iOS 8

· 2 reacties


Bij de fabrikanten van Swype, SwiftKey en Fleksy ging gisteren de vlag uit. Zij mogen van Apple hun software eindelijk naar iOS brengen en daarmee krijgen gebruikers eindelijk de keuze over welk toetsenbord te willen gebruiken.

De jarenlange lobby om andere toetsenborden toe te laten op de iPhone heeft eindelijk tot resultaat geleid. Apple laat gebruikers zelf hun favoriete toetsenbord gebruiken. Moeten die eerst nog wel gemaakt worden. Fabrikanten waaronder Swype, SwiftKey en Fleksy zijn al druk bezig.

Fleksy on iOS
Fleksy

Apple gaf tijdens de WWDC Keynote een demo van Swype dus die zijn al lekker op weg. Ook SwiftKey is geen onbekende met iOS, zij brachten eerder dit jaar al een aparte app uit waarin het toetsenbord verwerkt was. Jammergenoeg was die buiten die app niet te gebruiken en was het niet echt nuttig. En ook Fleksy belooft als één van de eersten een alternatief toetsenbord voor iOS 8 te kunnen leveren. Zij lieten andere ontwikkelaars het Fleksy-toetsenbord integreren in hun app. Inmiddels zijn er al 50 apps die hiervan gebruikmaken. Verlaat je die echter dan zit je aan het standaard iOS-toetsenbord vast. Iets wat vanaf iOS 8 dus gaat veranderen.

Bron: SwiftKey.net, Fleksy.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel