Dit doen alle 8 camera's op Sony’s mysterieuze Xperia-telefoon


Sony werkt naar verluidt aan een Xperia-telefoon met achterop 6 en voorop 2 camera's. Waarvoor Sony denkt 8 camera's in een mobiel nodig te hebben blijkt uit dit schema.

Sony is naast telefoonfabrikant ook maker van cameramodules voor mobiele telefoons. Ze voorzien vrijwel de hele industrie van camera's en ze lijken er genoeg van te maken getuige onderstaande mock-up. Sony werkt namelijk aan een mobiel met in totaal 8 camera's. Diens naam is nog onbekend maar een deel van de specs liggen nu op straat dankzij Max van @Samsung_News_.

Sony Xperia met 8 camera's in totaal

Max benadrukt dat het uiterlijk verzonnen is, hij heeft het gebaseerd op de Xperia 1. Of zijn de specs nog niet helemaal definitief. Of dit nieuwsbericht hiermee "wishful thinking" is of toch degelijk gebaseerd is op bronnen blijft een beetje in het midden. Denk in ieder geval achterop aan een 48 megapixel hoofdcamera met dual aperture van f/1.2 en f/2.4. Ook Samsung past een dubbele aperture toe in ondermeer haar S10 maar die gaat niet verder dan f/1.5. Die van Sony moet het op papier beter doen in het donker. De sensor lijkt hulp te krijgen van een 12 megapixel schieter met dezelfde dubbele aperture. Mogelijk werken beide sensoren samen waarbij de ene sensor kleuren ziet en de andere alleen zwart/wit.

Zoom, groothoek en diepte

Dan is daar nog een 20 megapixel schieter met f/2.4. Die lijkt te kunnen zoomen mogelijk geholpen door een 8 megapixel camera met eveneens f/2.4 aperture. De 16 megapixel camera is mogelijk voorzien van groothoeklens en dan hebben we nog tot slot een 0,5 megapixel ToF-sensor om nauwkeurig diepte te kunnen waarnemen. Zoals gezegd is het puur gissen waarvoor alle 6 verschillende camera's gebruikt worden dus een en ander kan nog veranderen.

Portretmodus

Voorop vinden we nog eens twee camera's. De 10 megapixel camera wordt vergezeld door een 0,3 megapixel ToF-sensor. Verwacht hiermee goede portretfoto's te kunnen maken. Zoals gezegd, het is nog te vroeg om conclusies aan dit bericht te verbinden. Het is dus nog allerminst zeker dat deze Xperia op de markt komt met bovenstaande specs. Er zit weinig anders op dan rustig af te wachten.


Prijsvergelijker Sony Xperia 1
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Black Refurbished
€ 211,99 € 215,98   Bekijk
bol.com Partner
Black
€ 333,00 € 333,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 370,00 € 370,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia 1


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel